Index: Hungarian Bible

 

Nahum 1

[1] [2] [3]

1:1 Ninive terhe; az elkosi Náhum látásának könyve.

1:2 Buzgón szerető és bosszúálló Isten az Úr, bosszúálló az Úr, és telve haraggal; bosszút áll az Úr az ő ellenségein, és [haragot] tartó az ő gyűlölői ellen.

1:3 Hosszútűrő az Úr és nagyhatalmú, és nem hagy büntetlenül. Szélvészben és viharban van az Úrnak útja, és lábainak pora a felhő.

1:4 Megfeddi a tengert és kiapasztja azt, és minden folyamot kiszáraszt. Elfonnyad a Básán és a Kármel, és a Libánon virága elfonnyad.

1:5 A hegyek reszketnek előtte, és a halmok szétmállanak. Tekintetétől megrendül a föld, és a világ, és minden, a mi rajta él.

1:6 Ki állhatna meg haragja előtt, és ki birhatná ki búsulásának tüzét? Heve szétfoly, mint a láng, és a kőszálak is szétporlanak tőle.

1:7 Jó az Úr, erősség a szorongatás idején, és ő ismeri a benne bízókat.

1:8 De gáttörő árvízként pusztít annak helyén, és gyűlölőit setétség üldözi.

1:9 Mit koholtok az Úr ellen? Elpusztít ő, nem lészen kétszer veszedelem.

1:10 Ha annyira összefonódnak is, mint a tüskebokrok, és olyan ázottak is, mint az italuk: megemésztetnek, mint a teljesen megszáradt tarló.

1:11 Belőled származott, a ki gonoszt koholt az Úr ellen, a ki álnokságot tanácsolt.

1:12 Így szól az Úr: Ha teljes erőben és sokan vannak is, mégis levágatnak és elenyésznek. Megaláztalak téged, de nem foglak többé megalázni.

1:13 Most már leveszem rólad az ő igáját, és bilincseidet leszaggatom.

1:14 Felőled pedig azt rendeli az Úr: Nevednek ne támadjon többé magva; isteneid házából kivesztem a faragott és öntött képeket; megásom sírodat, mert becstelen vagy.

1:15 Ímé a hegyeken örömhírhozónak lábai! Békességet hirdet. Ünnepeld Júda ünnepeidet, fizesd le fogadásaidat; mert nem vonul át rajtad többé a semmirekellő; mindenestől kiirtatott.

 

Created with FREE HTMLCompiler by BibleDatabase

Whole Site This Page